Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Σπιτικός ζωμός λαχανικών χωρίς συντηρητικά


 

Υλικά που θα χρειαστούμε.

 

1 κολοκύθι

2 πατάτες

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 πιπεριά κέρατο

4 καρότα

1 πράσο

1 κρεμμύδι ξερό

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 σκελίδες σκόρδο

½ μάτσο σέλινο

½ μάτσο  μαϊντανό

50 γρ. ηλιέλαιο

40 γρ. αλάτι

Λίγο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά μας.  Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.  Ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας,  το αλάτι και πιπέρι. 

 

Ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Μόλις βγάλουν τα υγρά τους, σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτούν για 15 λεπτά περίπου και να μαλακώσουν.  Τα μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και τα πολτοποιούμε με ένα ραβδοπλέντερ. 

 

Βάζουμε  αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι και στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας. Όταν κρυώσει, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες περίπου ή καλύτερα ένα βράδυ. 

 

Βγάζουμε από τη κατάψυξη και κόβουμε σε κύβους.  Τους τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο που είχαμε ετοιμάσει από πριν.  Τα βάζουμε σε σακούλα  τροφίμων και μπορούμε να τα έχουμε στην κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

 

Όταν θα χρειαστούμε για να βάλουμε σε φαγητό ή σούπες, το διαλύουμε σε χλιαρό νερό. (δοκιμάζουμε  αν χρειάζεται αλάτι και  συμπληρώνουμε στις παρασκευές μας.)

 

Καλή επιτυχία!!!  https://youtu.be/lrT6ZW514Oo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου