Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Δίπλες λαχταριστές


 

Υλικά

 

500 γρ.  αλεύρι γ.ο.χ.

20 γρ.  ελαιόλαδο

40 γρ.  ζάχαρη

5  αυγά

1 κοφτή κ.γ.  αλάτι

400 γρ.  λάδι για τηγάνισμα

 

Σιρόπι  

700 γρ.  νερό

700 γρ.  ζάχαρη

2 ξυλ.  κανέλας

50 γρ.  μέλι

 

Σερβίρισμα  

Τριμμένα  καρύδια

 

χωρίζουμε από τα αυγά το κρόκο με το ασπράδι. Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι έως να σχηματιστούν μύτες. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε την ζάχαρη. συνεχίζουμε το χτύπημα έως να αφρατέψει. Ρίχνουμε το μίγμα με τους κρόκους στο μίγμα με τα ασπράδια.  Προσθέτουμε το λάδι και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο για 2-3 λεπτά. Συνεχίζουμε  να πλάθουμε με τα χέρια.

Τυλίγουμε  με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

 

Ζυμώνουμε για λίγο τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο.

Ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.   Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε όταν κάψει το λάδι.

 

Τηγανίζουμε στο καυτό λάδι. Μόλις αρχίσουν να φουσκαλιάζουν τα ρολαρουμε με δυο πιρούνια. Τα γυρνάμε να πάρουν χρώμα και τα βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.  

 

Για το σιρόπι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη το νερό τις κανέλες και το μέλι. Όταν βράσει και λιώσει η ζάχαρη, βγάζουμε από την φωτιά.

Βουτάμε στο καυτό σιρόπι τις δίπλες όπως είναι κρύες  για 2-3 δευτερόλεπτα να μην μας πανιάσουν και να μείνουν τραγάνες. Ρίχνουμε μέλι και πασπαλίζουμε με καρύδια.

 

Καλή σας επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/XGOk79vtVrI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου