Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Πάστες χιονούλες σκέτη απόλαυση.


 

Υλικά

Παντεσπάνι  
130 γρ.  αλεύρι  γ.ο.χ.

130 γρ.  ζάχαρη

1 κ.σ. μπεικιν

4 αυγά

 

Σιρόπι  
130 γρ. ζάχαρη

130 γρ. νερό

1 σφ. κονιάκ

 

Κρέμα  
400 ml.  γάλα φρέσκο

130 ml. κρέμα γάλακτος

80 γρ.  ζάχαρη

70 γρ. κορν Φλάουερ

2 βανίλιες

1 κ.σ.   βούτυρο

 

Σαντιγί   

300 ml. κρέμα γάλακτος,

 140 γρ.  ζαχαρούχο  γάλα

 20 γρ. ινδοκαρυδο για τη σαντιγί

 μέσα στη σαντιγί και

200 γρ.  ινδοκαρυδο για  πασπάλισμα

λίγα κερασάκια   για στόλισμα

 

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε  το φούρνο μας,  στους 180 βαθμούς.  Σε  ταψάκι 26Χ34 εκ. στρώνουμε μια λαδόκολλα στο πάτο και στα πλαϊνά.

 

Για  το  παντεσπάνι  χτυπάμε με το μίξερ, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν και να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπεικιν.  Ύστερα  προσθέτουμε τα στερεά υλικά σταδιακά  και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε με μια μαριζ από κάτω προς τα πάνω να μην χάσουμε τον αέρα.   Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μέσα στο μίγμα μας.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και στρώνουμε ομοιόμορφα.  Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο μας. Την πόρτα του φούρνο δεν την ανοίγουμε για κανένα λόγο.

Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί καλά. Αν βγει καθαρή η λάμα τότε το βγάζουμε από το φούρνο. Το βάζουμε σε μια σχάρα, αφήνουμε 10 λεπτά  και ξεφορμάρουμε.    

 

 

Για  το σιρόπι σε ένα  κατσαρόλι προσθέτουμε το νερό με τη ζάχαρη. Μόλις έρθει σε  βρασμό, αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ προσθέτοντας το κονιάκ. Το αφήνουμε να κρυώσει.

 

Για την κρέμα αναμιγνύουμε  λίγο  γάλα με το κορν  Φλάουρ.  Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη να βράσουν. Όταν  ζεσταθεί  προσθέτουμε   το μίγμα με το κορν  Φλάουρ και  ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύοντας βάζουμε τις  βανίλιες και το βούτυρο.  βάζουμε σε  μπολ και  καλύπτουμε με μεμβράνη.  Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

 

 Για τη σαντιγί  χτυπάμε στο μίξερ  τη κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα.   Προσθέτουμε  το ζαχαρούχο, τα 20 γρ.  ινδοκαρυδο  και ανακατεύουμε. Βάζουμε 2 – 3 κουταλιές στην κρέμα και  χτυπάμε για  να αφρατέψει.  

Κόβουμε  το παντεσπάνι στα δύο και στην μέση. Κόβουμε σε στρογγυλά με κουπ ατ και τετράγωνα κομμάτια.  Τα σιροπιάζουμε, βάζουμε την κρέμα και βάζουμε το άλλο κομμάτι από πάνω.

Ένα ένα κομμάτι το αλείφουμε  γύρω γύρω και  από πάνω με  σαντιγί. Γαρνίρουμε με υνδοκαρυδο και κερασάκια.

 

Καλή σας επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/lklU8pbZUlc

 

1 σχόλιο: