Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Χριστουγεννιάτικος κορμός με πραλίνα φουντουκιού


 

Υλικά

  

Παντεσπάνι

80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

140 γρ. ζάχαρη

40 γρ. κακάο

4 αυγά, μεσαία  

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Γέμιση

200 γρ. παγωμένη κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

350 γρ. πραλίνα φουντουκιού

50 γρ. ζάχαρη άχνη

Σιρόπι

200 γρ.  νερό

200 γρ. ζάχαρη

½ σφηνάκι κονιάκ

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρόλι  ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι  μαζί και ανακατεύουμε. Όταν ξεκινήσει ο βρασμός μετά από τρία  λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε ½ σφηνάκι κονιάκ και αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη  ζάχαρη  μέχρι να αφρατέψουν.   Κοσκινίζουμε  το αλεύρι, με το  κακάο, και το μπέικιν πάουντερ.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο τα στερεά υλικά μας. Ανακατεύουμε έως  να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στρώνουμε  λαδόκολλα σε  ταψί 30Χ40 εκ.  Αδειάζουμε  το μείγμα στο ταψί και με μια σπάτουλα  ισιώνουμε την επιφάνειά. 

ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και  για 10 – 15 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη μια άλλη λαδόκολλα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι πάνω στην λαδόκολλα. Αφαιρούμε  τη λαδόκολλα που το ψήσαμε.  Τυλίγουμε το παντεσπάνι μας σε ρολό  όσο είναι ακόμα ζεστό.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την πραλίνα.  Τοποθετούμε το μπολ  πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (Μπεν Μαρί) αλλά το  μπολ να μην ακουμπάει στο νερό και ανακατεύουμε έως να λιώσει.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος  με την ζάχαρη άχνη, στη δυνατή ταχύτητα  μέχρι να γίνει σαντιγί.

Προσέχουμε η πραλίνα να μην είναι πολύ ζεστή και μας κόψει την σαντιγί. Ρίχνουμε την σαντιγί στο μπολ με την πραλίνα και  ανακατεύουμε με  μαρίζ  με αργές  κυκλικές κινήσεις  μέχρι να ομογενοποιηθεί και να έχουμε μια απαλή  Μους. 

Αφήνουμε την  μους στο ψυγείο για  1 ώρα για  να κρυώσει.   Ανοίγουμε το  παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε με ένα πινέλο και απλώνουμε τα 2/3 της μους.  Τυλίγουμε σε ρολό  και αφήνουμε στο ψυγείο  μέχρι  να σφίξει  η μους. Όταν βγάλουμε το ρολό από το ψυγείο κόβουμε ένα κομμάτι για να τοποθετήσουμε στα πλάγια. Την υπόλοιπη μους την στρώνουμε  με μια σπάτουλα και κάνουμε γραμμές με ένα πιρούνι.  Πασπαλίζουμε, προαιρετικά  με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

 

Σας εύχομαι καλή επιτυχία!!!

Καλά Χριστούγεννα!!!

 

https://youtu.be/y3VnCSUqHpw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου