Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Τούρτα φερέρο


Υλικά

 Για το παντεσπάνι

 4 αυγά μεσαία

180 γρ. ζάχαρη

40 γρ.  φουντούκια (τριμμένα)

200 γρ.  αλεύρι  (που φουσκώνει)

15 γρ.  κακάο

 Για την κρέμα

 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (προαιρετικά καραμελωμένο)

250 γρ. πραλίνα φουντουκιού

90 γρ.  γκοφρέτα  θρυμματισμένη

140 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα

 

Για την γκαναζ

 220 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

120 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. βούτυρο

 

Για το σιρόπι

 260 γρ.  νερό

260 γρ. ζάχαρη

25 γρ. κακάο

½ σφηνάκι κονιάκ

 

Εκτέλεση

Παντεσπάνι:  χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα προσθέτουμε  στα αυγά.  Ανακατεύουμε με μια Μαρίζ  απαλά από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενσωματωθεί το μίγμα μας. Τέλος προσθέτουμε το θρυμματισμένο φουντούκι και ανακατεύουμε καλά.   Στρώνουμε σε μια φόρμα, 26 cm αντικολητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. ψήνουμε  στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο. Μπηγουμε με ένα μαχαιράκι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

 

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος έως να γίνει σαντιγί. Έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο και την πραλίνα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.

 

Για την γκαναζ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος  σε ένα κατσαρόλι  να ζεσταθεί και μόλις πάει να ξεκινήσει σε βρασμό την αποσύρουμε από το μάτι. (Αν έχουμε θερμόμετρο για φαγητά, μόλις ανεβεί στους  90 βαθμούς, αποσύρουμε από το μάτι.) 

Ρίχνουμε την κρέμα στο μπολ με την κουβερτούρα.  Αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει  και  ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα προσθέτοντας το βούτυρο.

Σε ένα κατσαρόλι  ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι  μαζί και ανακατεύουμε. Όταν ξεκινήσει ο βρασμός μετά από τρία  λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε ½ σφηνάκι κονιάκ.   

 

Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι, κόβουμε σε τρία ισα μέρη. Σιροπιάζουμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι και απλώνουμε το 1/3 της κρέμας. Προσθέτουμε λίγη θρυμματισμένη σοκοφρέτα και λίγα θρυμματισμένα φουντούκια. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια.  Αφήνουμε στο ψυγείο έως να φτιάξουμε την γκανάζ.

 

Όταν χλιαρύνει η γκανάζ την απλώνουμε πάνω στην τούρτα, την στρώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.

Ξεφορμάρουμε  και γύρο γύρο ρίχνουμε θρυμματισμένο φουντούκι.

Με την κρέμα που κρατήσαμε, στολίζουμε  την τούρτα όπως μας αρέσει.  Μόλις τελειώσουμε  την βάζουμε  στο ψυγείο  για μια ώρα να παγώσει και είμαστε  έτοιμοι για σερβίρισμα.

 

Καλή σας  επιτυχία!!!!!

 

https://youtu.be/f74KuNKCbM8


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου