Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Πλοκάμια χταποδιού με σάλτσα ντομάτας και λιγκουίνι


 

για τέσσερις μερίδες

 

Υλικά

 

2 πλοκάμια χταποδιού ( κατά προτίμηση μικρό χταπόδι )

4-5 ντομάτες ώριμες  μεσαίες 

1 πιπεριά πράσινη

3 σκελίδες σκόρδο

2 κλωνάρια βασιλικού

Λίγο ελαιόλαδο

500 γρ. λιγκουινι Νο 13 

Ελάχιστο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

Αλάτι  -  πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά.  Αφαιρούμε από τις ντομάτες το κοτσάνι και τις ρίχνουμε για 2 λεπτά στο καυτό νερό. Τις βγάζουμε και τις ξεφλουδίζουμε.  Κόβουμε την πιπεριά σε χοντρές ροδέλες.  Σε ένα αντικολιτικο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο τις ντομάτες ολόκληρες  το σκόρδο το ένα κλωνάρι βασιλικό, τα πλοκάμια και τις ροδέλες πιπεριάς. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράζει για 30 – 35 λεπτά περίπου έως να μαλακώσει το χταπόδι. Σε τακτά διαστήματα ανοίγουμε το καπάκι ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο νερό , ανακατεύουμε και σκεπάζουμε πάλι. 10 λεπτά πριν να είναι έτοιμη η σάλτσα μας δηλαδή να έχει δέσει και να έχει μαλακώσει το χταπόδι , προσθέτουμε  ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. στην κατσαρόλα με το νερό που ζεματίσαμε τις ντομάτες , ρίχνουμε λίγο αλάτι και προσθέτουμε το λιγκουινι. Θα το βγάλουμε  al dente  δηλαδή να μην βράσουν τελείως διότι θα τα βάλουμε λίγο στο τέλος μέσα στην σάλτσα.

 

Όταν θα είναι έτοιμο το φαγητό και έχει δέσει η σάλτσα μας, βγάζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Αφαιρούμε από την σάλτσα την πιπεριά, το σκόρδο και ξαναρίχνουμε μέσα το χταπόδι. Προσθέτουμε το λιγκουινι, ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε δυο τρεις φορές να αναμιχτεί η σάλτσα με το λιγκουινι. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο κεφαλοτύρι.

 

Καλή σας επιτυχία!!! 

 

https://youtu.be/Hue_NAZz_YM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου