Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Παγωτό βανίλια με κομματάκια σοκολάτα & ξηρούς καρπούς


 

Υλικά

 

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

200 γρ. φρέσκο γάλα

    1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

  50 γρ. ζάχαρη άχνη

Νιφάδες σοκολάτας ή κουβερτούρα λιωμένη

100 γρ. θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

 

Βγάζουμε από το ψυγείο τον κάδο του μίξερ που έχουμε βάλει για να κρυώσει. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 5 λεπτά  έως να αφρατέψει και να πάρει μορφή γιαουρτιού.  Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη.  Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο και χτυπάμε  να ενωθούν τα υλικά μας.

Τέλος προσθέτουμε  το γάλα.  Χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμα και βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ. απλώνουμε το μίγμα παγωτού σε ένα ταψάκι και αφήνουμε στην κατάψυξη για μια ώρα.

Βάζουμε πάλι το μίγμα στο κάδο και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Έχουμε βάλει στην κατάψυξη από πριν ένα μεταλλικό σκεύος ώστε όταν ρίχνουμε το μίγμα μέσα να μην μας το αραιώνει.  Αφαιρούμε  το κάδο από το μίξερ και αναμιγνύουμε τους ξηρούς καρπούς στο μίγμα παγωτού, ανακατεύοντας με μια μαριζ.  

Βάζουμε στο σκεύος στρώσεις παγωτού και λιωμένης κουβερτούρας εναλλάξ (η κουβερτούρα να μην είναι ζεστή) ή  προσθέτουμε τις νιφάδες  σοκολάτας μαζί με τους ξηρούς καρπούς.  Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην κατάψυξη για 6 με 7 ώρες να παγώσει καλά.

 

Καλή σας επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/9P9_ZlQx9UU

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου