Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Χοιρινό φιλέτο με μανιτάρια μουστάρδα και ταλιατέλες


 

Υλικά

 

Φιλέτο (ψαρονέφρι)

300-400 γρ. χοιρινό φιλέτο

300 γρ. μανιτάρια

130 γρ. ελαιόλαδο

    1 κρεμμύδι ξερό

  80 γρ. λευκό κρασί

  60 γρ. μουστάρδα

180 γρ.  ζωμό κοτόπουλου

  50 γρ.  βούτυρο

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Ταλιατελες

250 γρ. ταλιατελες

250 γρ. ζωμό κοτόπουλου

  50 γρ. βούτυρο

  50 γρ. παρμεζάνα

Αλάτι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τις ταλιατελες να βράσουν σε αλατισμένο νερό, όχι τελείως διότι θα τις τελεύσουμε μέσα στην σάλτσα τους.  Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτά κομμάτια 1 εκ. αλατοπιπερωνουμε και από τις δυο πλευρές. 

Το ψαρονέφρι επειδή είναι άπαχο και τρυφερό μέρος του χοιρινού, δεν θέλει πολύ σοτάρισμα και μας βγει σκληρό.  Εφόσον έχουμε ζεστάνει καλά ένα τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι και τα κομμάτια φιλέτου. Σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές να πάρει αυτό το χρώμα.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια. 

Βγάζουμε τα φιλετάκια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια. Ξύνουμε με μια κουτάλα το πάτο στο τηγάνι  επειδή αυτό θα μας δώσει την υπέροχη γεύση από τα φιλετάκια που θέλουμε.  Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη και ανακατεύουμε. 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και όταν σοταριστει, ρίχνουμε το κρασί και το ζωμό κοτόπουλου.  Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται και αφήνουμε να δέσει λίγο η σάλτσα μας. Μόλις δέσει ρίχνουμε τη μουστάρδα και το βούτυρο.  Όταν λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε μέσα τα φιλετάκια και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα τους.  Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου μαζί με το βούτυρο και λίγο αλάτι, για να φτιάξουμε την σάλτσα βουτύρου για τις ταλιατελες. Εφόσον έχουμε σουρώσει τις ταλιατελες, τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι  για 3 λεπτά ανακατεύοντας με την σάλτσα. Όταν θα έχουν απορροφήσει όλα τα υγρά οι ταλιατελες μας, τότε είναι έτοιμες και έχουν πάρει την γεύση της σάλτσας. 

Σερβίρουμε με παρμεζάνα και μαϊντανό..

 

Καλή επιτυχία!!!       https://youtu.be/rsu58sET6IM

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου