Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Γεμιστά με ρύζι φαγητό με πλούσιες γεύσεις


 

Υλικά

 

5 ντομάτες ώριμες σφιχτές μεγάλες

4 μελιτζάνες τσακώνικες

2 πιπεριές Φλωρίνης

2 πιπεριές πράσινες

4 πατάτες μέτριες

17 κ.σ. ρύζι Καρολίνα

2 κρεμμύδια ξερά

½ ματσάκι μαϊντανό

½ ματσάκι δυόσμο

1 κ.σ. ζάχαρη

1 φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι

πιπέρι

Προαιρετικά 2 πατάτες κομμένες κυδωνατες

 

Εκτέλεση

 

Πλένουμε καλά όλα μας τα λαχανικά. Τις μελιτζάνες τις κόβουμε κάθετα στα πλάγια και αφαιρούμε την ψίχα ή τις κόβουμε στο κοτσάνι.  Κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης από το κοτσάνι και αφαιρούμε τα σπόρια. Το ίδιο κάνουμε και στις πράσινες πιπεριές.  Στις ντομάτες κόβουμε από την αντίθετη μεριά του κοτσανιού, μια φέτα όχι τελείως ώστε να τις σκεπάσουμε μετά.  Με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα  και τα βάζουμε σε ένα μπολ με σουρωτήρι.  Τις πατάτες τις κόβουμε λίγο από κάτω  για να στέκονται και αφαιρούμε από το εσωτερικό για να τις γεμίσουμε.  Παίρνουμε μόνο τη ψίχα από τις ντομάτες και την πολτοποιούμε με ένα μούλτι.  Το ζουμί το σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τα σπόρια. 

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ την πολτοποιημένη ψίχα και ρίχνουμε μέσα τα ¾ από το ζουμί.

Πολτοποιούμε στο μούλτι και τα κρεμμύδια τα οποία τα προσθέτουμε μαζί με την ψίχα από τις ντομάτες.  Προσθέτουμε το ρύζι, το λάδι και κρατάμε λίγο για αργότερα. Ρίχνουμε αλάτι,  πιπέρι, ζάχαρη.  ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και τα ρίχνουμε στην γέμιση. Ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη για το γέμισμα.

Πασπαλίζουμε τα λαχανικά μας μέσα με ζάχαρη και αλάτι.  Γεμίζουμε τα ¾ με την γέμιση για να μην μας χυθεί απ’ έξω όταν  θα φουσκώσει το ρύζι.  Τα σκεπάζουμε, ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Προαιρετικά αν θέλουμε βάζουμε ενδιάμεσα και πατάτες κυδωνατες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα στις αντιστάσεις και στην κάτω σχάρα. Ανάλογα τον φούρνο μας μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω από 1 ώρα.

 

Καλή επιτυχία!!!

https://youtu.be/DePtRxCXWIE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου