Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Παγωτό καραμέλα με τρία υλικά


 

Υλικά

 

500 γρ. φυτική κρέμα

400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο

400 γρ. γάλα εβαπορέ

    1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

 

Εκτέλεση

 

Βγάζουμε από το ψυγείο τον κάδο του μίξερ που έχουμε βάλει για να κρυώσει. Ρίχνουμε μέσα την φυτική κρέμα και χτυπάμε για 5 λεπτά  έως να αφρατέψει.  Προσθέτουμε λίγο λιγο το ζαχαρούχο και χτυπάμε  να ενωθούν τα υλικά μας.

Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας και το γάλα εβαπορέ. Χτυπάμε για 3 λεπτά ακόμα και βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ. απλώνουμε το μίγμα παγωτού σε ένα ταψάκι και αφήνουμε στην κατάψυξη για μια ώρα.

Βάζουμε πάλι το μίγμα στο κάδο και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Έχουμε βάλει στην κατάψυξη από πριν ένα μεταλλικό σκεύος ώστε όταν ρίχνουμε το μίγμα μέσα να μην μας το αραιώνει. 

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μέσα στο μίγμα, θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς ή ανά στρώσεις να ρίχνουμε παγωτό  και  από το καραμελωμένο ζαχαρούχο  εναλλάξ  μέχρι να γεμίσουμε το σκεύος με το παγωτό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην κατάψυξη για 6 με 7 ώρες να παγώσει καλά.

 

Πριν να σερβίρουμε καλά είναι να το βγάλουμε από την κατάψυξη, 10 λεπτά πριν.

 

Καλή σας επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/JlXPJxM-9ag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου