Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Νηστίσιμο προφιτερόλ

Υλικά

 

1000 ml.  γάλα αμυγδάλου

120 γρ.  κορν φλάουρ

50 γρ. κακάο

200 ml φυτική κρέμα γάλακτος

180 γρ.  ζάχαρη

2 βανίλιες

12-15 μπισκότα νηστίσιμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, ζάχαρη, κορν φλαουρ, κακάο και την βανίλια. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Όταν κάνει φουσκάλες και πήξει  βγάζουμε από τη φωτιά.

Μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Η μεμβράνη να ακουμπά πάνω στην κρέμα μας για να μην κάνει πέτσα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.  

Όταν  κρυώσει η κρέμα αφαιρούμε την  μεμβράνη και ανακατεύουμε  για λίγο την κρέμα.   

 

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ  την  φυτική κρέμα γάλακτος μαζί με μια κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη αν θέλουμε για ποιο γλυκιά αν και συνήθως οι κρέμες αυτές είναι γλυκές. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα έως να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.  Σε  ένα μεγάλο μπολ ή σε  μικρά ατομικά μπολάκια,  βάζουμε λίγο από την σοκολατένια κρέμα.  Σπάμε μερικά μπισκότα και καλύπτουμε  πάλι  με κρέμα.  Άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία.

Βάζουμε τη σαντιγί σε κορνέ και γαρνίρουμε από πάνω  κάνοντας διάφορα σχέδια.  Το ίδιο και στα ατομικά μπολάκια.

Μπορούμε να ρίξουμε κομματάκια ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο νηστίσιμο μας αρέσει. Εγώ επέλεξα τρούφα. Ήρθε η ώρα να τα απολαύσουμε!!!

 

Καλή σας επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/Fi0QjZOLo-o


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου