Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Μαντηλάκια σιροπιαστά με κρέμα και σαντιγί


 

Υλικά

Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη

400 ml νερό

1 ξυλ. Κανέλα

Φλούδα λεμονιού

Για την κρέμα

500 ml.  Φρέσκο γάλα

125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. ζάχαρη

2 κρόκους από μεγάλα αυγά

1 βανίλινη

100 γρ. βούτυρο

Για το φύλλο

2 φύλλα σφολιάτας

Λίγο ζαχαρόνερο

Για το γαρνίρισμα

150 ml. Κρέμα γάλακτος

λίγα φιστίκια Αιγίνης (θρυμματισμένα)

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε  το γάλα, τα 100 γρ.  από την ζάχαρη  τη βανιλινη  και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους και τα  50 γρ. ζάχαρη.  Ανακατεύουμε με ένα  σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βγάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα από τη φωτιά και  ρίχνουμε σιγά σιγά  στο μπολ με το μείγμα αυγού – ζάχαρης,  ανακατεύοντας  με το  σύρμα.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει  και προσθέτουμε το αλεύρι.  Ανακατεύουμε με το σύρμα και μόλις δέσει, ρίχνουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα το μείγμα με το γάλα.  Ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα.  Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η κρέμα  μας λεία.  Όταν πάει να κάνει φουσκάλες είναι έτοιμη η κρέμα μας.

Αφαιρούμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και  βάζουμε την κρέμα  σε ένα ταψί, σκεπάζουμε  με μεμβράνη και  προσέχουμε να εφάπτεται η μεμβράνη στην κρέμα για  να μην μας κάνει κρούστα. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για να κρυώσει για 2 ώρες.

 

Απλώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο το 1 φύλλο σφολιάτας και κόβουμε σε 15  κομμάτια. Το κάθε κομμάτι το αλείφουμε με ζαχαρόνερο και το διπλώνουμε σε τρίγωνο πιέζοντας τις άκρες για να κλείσει καλά. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί  και τοποθετούμε τα τριγωνάκια το ένα δίπλα στο άλλο.

Τα τρυπάμε σε 2 σημεία με ένα πιρούνι και τα αλείφουμε με ζαχαρόνερο. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς  μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν καλά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Σε μια κατσαρολίτσα προσθέτουμε το νερό, ζάχαρη, κανέλα και τη φλούδα λεμονιού. Ανακατεύουμε  συνέχεια έως να πάρει μια βράση. Βγάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και αμέσως βουτάμε  τα μαντηλάκια στο καυτό σιρόπι για 20 δευτερόλεπτα να τραβήξουν σιρόπι. Με μια τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί με σχάρα να στραγγίξουν καλά και να κρυώσουν. Βάζουμε σε ένα κορνε την κρέμα και γεμίζουμε τα μαντιλάκια. Σε μια πιατέλα, τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο  όρθια.

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί. Γαρνίρουμε και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα  φιστίκια Αιγίνης.

 

Καλή σας απόλαυση!!!

 

  https://youtu.be/cBgL12i-1TA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου