Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Η ποιο γρήγορη και αφράτη λαγάνα


 

Υλικά

400 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.  
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κούπα χλιαρό Νερό
1 κ.σ. Ελαιόλαδο

1 κ.γ. Αλάτι
1 κ.σ. Ζάχαρη
Σουσάμι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από το χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη προσθέτοντας  και λίγο αλεύρι για να κάνουμε χυλό. Αφήνουμε  σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά για να δουλευτεί η μαγιά.  Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το χυλό με τη μαγιά και προσθέτουμε το λάδι.  Σιγά  σιγά  και εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι με το νερό. Προσθέτουμε το αλάτι.

Ζυμώνουμε  καλά για 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.

 αλείφουμε με λάδι και αφήνουμε  για 40 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Ζυμώνουμε ξανά την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο. Προσθέτουμε την ώρα που ζυμώνουμε, ότι αρωματικό μας αρέσει εγώ έβαλα γλυκάνισο.  Ανοίγουμε  με  πλάστη ‘η με τα χέρια σε σχήμα λαγάνας. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και  αφήνουμε για αλλά 20 λεπτά να φουσκώσει. Με τα δάχτυλα κάνουμε τρύπες και περνάμε  πάνω νερό με λάδι με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να χρυσαφί χρώμα. 

Καλή σαρακοστή και καλή επιτυχία!!!

https://youtu.be/R7JMQpSVnio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου