Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Λαγάνα παραδοσιακή, αφράτη με κρασί


 

Υλικά

 

300 ml    νερό  (χλιαρό)

50 ml.    κρασί λευκό

50 ml.    Ηλιέλαιο

1     κ.γ.  ζάχαρη

1     κ.γ.  μπεικ παουντερ

1    κοφτή  κ.σ.  αλάτι

250 γρ.  αλεύρι  γ.ο.χ.

250 γρ.  αλεύρι φαρίνα

1 φακ. Ξηρή μαγιά  9 γρ.

100  γρ. σουσάμι

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε ένα  μπολ με το νερό στο μικροκυμάτων να ζεσταθεί λίγο, όχι να κάψει .

Προσθέτουμε  τη μαγιά με τη ζάχαρη  και  ανακατεύουμε καλά.  Αφήνουμε   10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες η μαγιά.   

Σε μια λεκάνη  ρίχνουμε το μείγμα των δυο  αλευριών και προσθέτουμε το μπεικ παουντερ με το αλάτι. Ανακατεύουμε  κάνουμε στην μέση  μια λακκούβα και ρίχνουμε γύρο γυρο το λάδι με το κρασί. Ρίχνουμε μέσα το νερό και  ανακατεύουμε  έως να έχουμε μια ζύμη μαλακή και να ξεκολλήσει από τη λεκάνη.

Συνεχίζουμε να πλάθουμε στο πάγκο μας. Όσο πλάθουμε τόσο ποιο μαλακή γίνεται. Μεταφέρουμε σε μια λαδωμένη λεκάνη το ζυμάρι και αφήνουμε για 1 ½ ώρα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί σε όγκο.  Το δουλεύουμε πάλι για λίγο χωρίς να προσθέσουμε αλεύρι.

Κόβουμε στα δυο και σε μια λαμαρίνα ανοίγουμε όπως τις πίτσες Ραντίζουμε  με ζαχαρονερο.  Οι  λαγάνες μας  για να γίνουν  ποιο αφράτες  τις  τρυπάμε με ένα καλαμάκι από σουβλάκι και ρίχνουμε μπόλικο σουσάμι.      

Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και για 35 με 45 λεπτά περίπου. Βγάζουμε και  τις αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν.

 

Σας εύχομαι καλή σαρακοστή  και καλή επιτυχία!!!         

 

https://youtu.be/4xG68z8rp5U

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου