Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Σιροπιαστές φωλιές με Γκανάς σοκολάτα


 

Υλικά

Για το σιρόπι

400 γρ. ζάχαρη

300 γρ. νερό

1 ξυλ. κανέλα

4 γαρίφαλα

Φλούδα από ένα λεμόνι

1 κ.σ. μέλι

1/3  κ.γ. χυμό λεμονιού

 

Για το γλυκό

450 γρ. φύλλο κρούστας  

100 γρ. βούτυρο  

 

Για τη γκανάς

150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

200 γρ. κουβερτούρα

1 κ.σ. βούτυρο

φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε σε ένα κατσαρολακι το νερό τη ζάχαρη το μέλι, ξυλ. Κανέλας, γαρίφαλα  και τη φλούδα λεμονιού.  Σε μέτρια φωτιά,  βράζουμε για 5 λεπτά περίπου έως να λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.   Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.  Βουτυρώνουμε την βάση για muffins

 

Ανοίγουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας, τα φύλλα κρούστας. Παίρνουμε ένα φύλλο, το διπλώνουμε στη μέση και το βουτυρώνουμε. Το τυλίγουμε με μια μεταλλική σούβλα. Αφήνουμε λίγο στο τέλος, σουρώνουμε το φύλλο με τα χέρια μας και αφαιρούμε τη σούβλα. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.  Το γυρνάμε να ενωθούν οι άκρες και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένη βάση για muffins. Συνεχίζουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα. Βουτυρώνουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και για 35 λεπτά περίπου. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα σιροπιάζουμε και τα αφήνουμε δυο ώρες μέσα στις θήκες. Έπειτα γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας.

 

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.  Αποσύρουμε  από τη φωτιά και το προσθέτουμε  στη κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια.  Αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα για να λιώσει η κουβερτούρα και στη συνέχεια ανακατεύουμε με ένα σύρμα έως  να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.

Γεμίζουμε στο κέντρο τα γλυκά μας,  με τη γκανάς, πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.

 

Καλή σας επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/hUUXc8FXerE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου