Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Λαγάνα σπιτική με ανθρακούχο νερό, χωρίς λάδι


 

Υλικά

 

100 ml    ανθρακούχο νερό  (χλιαρό)

1 κ.σ.      μέλι

400 ml.  ανθρακούχο νερό (σε θερμοκρασία δωματίου)

1     κ.σ   ζάχαρη

½    κ.γ    κουρκουμά

1    κοφτή κ.γ. αλάτι

300 γρ.  αλεύρι φαρίνα

300 γρ.  αλεύρι σκληρό

1 φακ. Ξηρή μαγιά  9 γρ.

150 γρ. σουσάμι

Προαιρετικά  γλυκάνισο

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε σε ένα μπολάκι τα 100 ml. ανθρακούχο νερό στο μικροκυμάτων να ζεσταθεί λίγο, όχι να κάψει .

Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.  Λαδώνουμε καλά ένα ταψί  και ρίχνουμε μπόλικο σουσάμι.  Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα 400 ml. ανθρακούχο νερό, προσθέτουμε τη μαγιά  και  ανακατεύουμε καλά.    Αφήνουμε   10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες η μαγιά.   

Σε μια λεκάνη  ρίχνουμε λίγο από το μείγμα των δυο  αλευριών που έχουμε ανακατέψει μαζί με το αλάτι.  Προσθέτουμε  τη ζάχαρη και τον κουρκουμά. Ρίχνουμε μέσα το ανθρακούχο με τη μαγιά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα αλευριών  έως να έχουμε μια ζύμη μαλακή και να ξεκολαει από τη λεκάνη.

Μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη.  βάζουμε το ζυμάρι στο ταψί και το ανοίγουμε όπως μια πίτσα.  Ραντίζουμε  με το μελονερο.   Κάνουμε  βαθουλώματα με το δάχτυλο μέχρι κάτω  και προσθέτουμε μπόλικο σουσάμι. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και για 35 με 45 λεπτά περίπου. Βγάζουμε και αφήνουμε την λαγάνα μας  πάνω σε σχάρα για να κρυώσει.

 

(Αν δεν βιάζεστε, αφήστε το ζυμάρι για 1 ώρα να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος σκεπασμένο με μια πετσέτα.)

 

Σας εύχομαι καλή σαρακοστή  και καλή επιτυχία!!!        

 

 https://youtu.be/VkZ-4GWALT0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου