Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Γιορτινό γλυκό με κρέμα τιραμισού

Λόγο εορτών  μια παραλλαγή τούρτας με κρέμα τιραμισού και σαβαγιάρ.

 

Υλικά:

 

Για το μούσκεμα των σαβαγιάρ

250 γρ. γάλα

2 κ.σ. ζάχαρη

½ κ.γ. άρωμα βανίλιας

 

Για την γέμιση

750 γρ. μασκαρπόνε

1 ½ πακέτο σαβαγιάρ

3 αυγά

3 κ.σ. ζάχαρη

Ελάχιστο κονιάκ

 

Για την σαντιγί

350 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. άχνη ζάχαρη

¼ κ.γ. άρωμα βανίλιας

 

Για επικάλυψη

250 γρ.  κουβερτούρα 55% κακάο

250 γρ. κρέμα γάλακτος

360 γρ. κουβερτούρα λευκή

190 γρ. κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση:

 

Ζεσταίνουμε το γάλα που θα μουσκέψουμε τα σαβαγιάρ. Ρίχνουμε την ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε.  Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στο γάλα ελάχιστα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Όταν τελειώσουμε με το στήσιμο , αφήνουμε στην άκρη.

 

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την γέμιση . (είναι η ίδια με του τιραμισού). Χωρίζουμε τους κρόκους με το ασπράδι.  Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη έως να ασπρίσει και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε το μίγμα ζάχαρης, στο τυρί που έχουμε βάλει σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε να ενωθούν καλά τα υλικά, προσθέτοντας και το κονιάκ. Στο τέλος ρίχνουμε και την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.  Απλώνουμε το μισό μείγμα στο μπολ με τα σαβαγιάρ.  Τοποθετούμε μια στρώση σαβαγιάρ και απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας. Τέλος βάζουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Σε ένα άλλο μπολ ή στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και την βανίλια,  χτυπώντας  σε δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.

(δεν χτυπάμε πολύ ώρα διότι θα μας κόψει ) όσο ποιο κρύα είναι η κρέμα γάλακτος τόσο ποιο γρήγορα θα πήξει. Καλό είναι να βάλουμε στο ψυγείο και τον κάδο να παγώσει.

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και καλύπτουμε με την σαντιγί και ξανά στο ψυγείο.

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπουκάλι από αναψυκτικό και κόβουμε τον πάτο όπου θα χρειαστούμε αργότερα.

Ψιλοκόβουμε τις κουβερτούρες για καλύτερο αποτέλεσμα.  Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι και ζεσταίνουμε τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει σε 90 βαθμούς θερμοκρασία, βάζοντας ένα θερμόμετρο, αλλιώς μόλις πάει να πάρει βράση. (αν κάψει πάρα πολύ θα κιτρινίσει και θα μυρίσει το οποίο δεν θέλουμε).  Μεταφέρουμε την κρέμα και την ρίχνουμε στην μαύρη κουβερτούρα σκεπάζοντας την. Αφήνουμε για ένα λεπτό και ύστερα με μια μαριζ ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά να μην δημιουργήσουμε αέρα.

 

Ίδια διαδικασία θα κάνουμε και με την λευκή κουβερτούρα.  βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και τοποθετούμε τον πάτο μπουκαλιού στο κέντρο του γλυκού.  Περιχύνουμε σιγά σιγά ώστε να τρέξει από τις άκρες.  Το ίδιο κάνουμε και με την άλλη κουβερτούρα γυρνώντας τον πάτο του μπουκαλιού.  Το υλικό που θα μας μείνει από τις δυο κουβερτούρες, το χτυπάμε στο μίξερ για να έχουμε μια σφιχτή κρέμα για να γαρνίρουμε.

 

Στην λευκή κουβερτούρα που μας περίσσεψε ρίχνουμε ότι χρώμα ζαχαροπλαστικής θέλουμε και ρίχνουμε στο γλυκό. Την υπόλοιπη την χτυπάμε και αυτήν στο μίξερ για να αφρατέψει και να έχουμε μια σφιχτή κρέμα για το γαρνίρισμα.  (Το πώς θα γαρνίρετε είναι δική σας επιλογή). Τέλος αφήνουμε   το γλυκό στο ψυγείο για δυο ώρες να παγώσει καλά και το απολαμβάνουμε..

 

Καλή σας επιτυχία!!!

https://youtu.be/ELdTOUEhOpE  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου