Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Σου εύκολα με κρέμα χωρίς αυγά


 

Υλικά

 

 Για τα Σού

 

150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο

150 γρ. νερό

1 πρέζα  κ.γ αλάτι

1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη

50 γρ.  βούτυρο

3 μεγάλα αυγά

 

Για την κρέμα

 

1000 ml.  γάλα

200 ml. Χυμό πορτοκαλιού

80 γρ. ζάχαρη

75 γρ. κορ φλαουρ

2 βανίλιες

 

Εκτέλεση

 

φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα ώστε να την αφήσουμε να κρυώσει έως να φτιάξουμε τα σου.

Βάζουμε ένα κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα έως να αρχίσει να κάνει φουσκάλες. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα σκεύος  και σκεπάζοντας με μεμβράνη . το αφήνουμε στην άκρη. (Αν τα πορτοκάλια μας είναι ξινά, αφαιρούμε  100 ml. από το χυμό και προσθέτουμε 100ml. Γάλα.)

 

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την ζύμη για σου. Βάζουμε  ένα μικρό  κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε  το νερό, αλάτι, ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις πάρει μια βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε  το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να ομογενοποιηθεί. (όχι με σύρμα) πρέπει όταν θα ρίξουμε  το αλεύρι στην ζύμη, να την στεγνώσουμε  πολύ καλά μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Ξαναβάζουμε  σε μέτρια  φωτιά για ένα λεπτό περίπου, πάντα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει απαλό και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη ζύμη 10′ για να κρυώσει.  Μεταφέρουμε την ζύμη μας, στον κάδο του μίξερ, με το εξάρτημα για ζύμες και χτυπάμε  σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε ένα  αυγό μέχρι  να απορροφηθεί από τη ζύμη και να μη φαίνεται. Με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε και τα επόμενα δυο αυγά.

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου. Τοποθετούμε τα χαρτάκια σε ρηχή λαμαρίνα. (εγώ δοκίμασα και με αντικολιτικο χαρτί σε λαμαρίνα, αλλά απλώνουν). Ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς. Βγάζουμε ένα σουδακι από τον φούρνο και το κόβουμε  στη μέση για να δούμε αν είναι έτοιμα. Όταν θα είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα κόβουμε στην μέση.

Βάζουμε την κρέμα στον κάδο του μίξερ και την χτυπάμε για λίγο. Με την βοήθεια καρνέ γεμίζουμε τα σουδάκια με κρέμα.  (από πάνω εγώ έβαλα σαντιγί. Μπορούμε να βάλουμε και καραμέλα ή κουβερτούρα λιωμένη βουτώντας τα, το από πάνω μέρος πριν τα γεμίσουμε.)

Καλή σας επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου