Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Απολαυστική δροσερή τούρτα γιαουρτιού με γεύση βερίκοκο


Υλικά

 

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

600 γρ. κρέμα γάλακτος

150 γρ. ζάχαρη άχνη

10 γρ. κακάο (κοσκινισμένο)

5 στικ βανίλιες

1 ½ πακ. Μπισκότα σαβαγιάρ

30 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

8 βερίκοκα (ψιλοκομμένα)

Κονιάκ ή ρούμι (για να βρέξουμε τα σαβαγιάρ)

 

Εκτέλεση

 

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ, την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα έως να έχουμε μια πηχτή σαντιγί. Προσθέτουμε και τις βανίλιες. 

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια μαριζ.  Χωρίζουμε το μίγμα στα δυο. Σε ένα μουλτι αλέθουμε τα βερίκοκα, ώστε να έχουμε ψιλοκομμένα κομματάκια. 

Τα προσθέτουμε στο ένα μίγμα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.  Σε μια αποσπώμενη φόρμα ή σε ένα πυρέξ, στρώνουμε και βρέχουμε με κονιάκ ή ρούμι τα σαβαγιάρ.  Στρώνουμε καλά από πάνω το μίγμα με τα βερίκοκα. Συνεχίζουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ.  Από το υπόλοιπο μίγμα μας κρατάμε το 1/3 και το υπόλοιπο το στρώνουμε πάνω από την δεύτερη στρώση σαβαγιάρ.  Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για δυο ώρες.

Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και με την βοήθεια μιας σπάτουλας.  Κοσκινίζουμε το κακάο στο 1/3 από το μίγμα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.  Γαρνίρουμε το γλυκό μας, με μια σπάτουλα ή αν έχουμε με ένα  κορνέ. 

Σε ένα μπολ αραιώνουμε την μαρμελάδα, με μια κ.σ. νερό.    Στρώνουμε με ένα κουτάλι, την μαρμελάδα πάνω στο γλυκό μας και αφήνουμε στο ψυγείο 2 με 3 ώρες να παγώσει καλά. 

 

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου