Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Μελιτζάνες παπουτσάκι με μπεσαμέλ


Υλικά:

5 μελιτζάνες μεγάλες ( φλάσκα )
½  φλιτζάνι λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
½ κιλό κιμά
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμό ντομάτας
Τυρί τριμμένο
ζάχαρη
Αλάτι
πιπέρι

για την μπεσαμελ
5 κ.σ. αλεύρι
800 ml. Γάλα
2  αυγά
100 γρ. βούτυρο
Μοσχοκάρυδο  προαιρετικά
Τυρί τριμμένο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις χωρίζουμε στη μέση. Τις πλένουμε και τις χαράζουμε σταυρωτά .  Τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε μετά πάνω σε σχάρα με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.   Τις στρώνουμε σε ένα ταψί και πιέζουμε στο κέντρο για να ανοίξουν λίγο.  Σε μια κατσαρόλα  σοτάρουμε το κρεμμύδι και  προσθέτουμε τον κιμά και τα σοτάρουμε μαζί , μερικά λεπτά. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας κανέλα, αλάτι , πιπέρι.  Αφήνουμε τον κιμά να σιγοψηθεί για ½ ώρα περίπου. Τον αποσύρουμε από τη φωτιά.  Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με ζάχαρη και τυρί τριμμένο. Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά τις μελιτζάνες .

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε σταδιακά και ανακατεύοντας συνέχεια το γάλα. Πριν πήξει ρίχνουμε και τα αυγά που έχουμε χτυπήσει. Αλάτι και μοσχοκάρυδο. Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί.
βάζουμε τη μπεσαμελ σε κορνε και σκεπάζουμε τις μελιτζάνες.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και έως 'ότου πάρει η μπεσαμελ ένα χρυσαφί χρώμα.

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου