Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Αφράτο ραβανί χωρίς βούτυρο & λάδι


Υλικά

 

Για το Ραβανί θα χρειαστούμε.
6 αυγά μέτρια
1 κούπα  αλεύρι φαρίνα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
3 βανίλιες
1 κ.σ .μπεικ. παουντερ  

ξύσμα από ένα πορτοκάλι.

για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 βανίλια

φλούδα από πορτοκάλι .

 

Εκτέλεση

 

Ξεκινάμε πρώτα με το σιρόπι για να κρυώνει.  Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, βανίλια και την φλούδα πορτοκαλιού.  Όταν αρχίζει τον βρασμό αφήνουμε επτά λεπτά ακόμη.
βάζουμε σε μια πασινα ή λεκάνη   τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε έως να αφρατεψει. Ρίχνουμε σταδιακά χτυπώντας ,το σιμιγδάλι, το αλεύρι με το μπεικ παουντερ τις βανίλιες. Στο τέλος προσθέτουμε  και το ξύσμα πορτοκαλιού.  Αλείφουμε ένα  ταψί  με βούτυρο και Ρίχνουμε το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις και στους 180 βαθμούς,  για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο. Μπηγουμε ένα μαχαίρι κι αν βγει καθαρό είμαστε έτοιμοι.  Βγάζουμε το γλυκό και σιροπιάζουμε λίγο λίγο να το πίνει.
Το σιρόπι κρύο και το γλυκό ζεστό.

Σερβίρουμε και με παγωτό!!

 

 Καλή σας επιτυχία!!!

https://www.youtube.com/watch?v=BSDUbI3GOJo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου