Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Τσίζκεικ με μασκαρπόνε και γιαούρτι


Υλικά

250 γρ. μπισκότα πτι μπερ  αλεσμένα σε μουλτι
100 γρ. φρέσκο βούτυρο  λιωμένο
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
80 γρ. άχνη ζάχαρη
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
τριμμένη σοκολάτα ή κομμένα φρούτα  (για γαρνιτούρα)

Ένα  γρήγορο τσίζκεικ με γιαούρτι, τυρί μασκαρπόνε.

Εκτελεση

Αλέθουμε τα μπισκότα σε μουλτι. Τα μεταφέρουμε σε ένα σκεύος  και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και ύστερα στρώνουμε σε μια ανοιγμένη φόρμα  με  διάμετρο 18 εκ. πιέζουμε με ένα κουτάλι το μείγμα ώστε να φτιάξουμε μια επίπεδη επιφάνεια και ανασήκωμα γύρο γύρο.  Αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει και  να σφίξει, περίπου ½ ώρα.
 Σε ένα μπολ ρίχνουμε  το γιαούρτι, με το μασκαρπόνε. Την ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού  και  ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα  πάνω στην βάση μπισκότου,  ομοιόμορφα.  Αφήνουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου  για  να κρυώσει καλά.  Το βγάζουμε και στολίζουμε με τα φρούτα ή τρίβουμε σοκολάτα.
Και είμαστε έτοιμοι!!!

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου