Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Αλμυρό κέικ με μπέικον και τυρί


Υλικά

190 γρ.  αλεύρι  φαρίνα
8 φέτες μπέικον  κομμένο σε κύβους
70 γρ.  γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
120 γρ. βούτυρο
100 γρ. γάλα
3 αυγά
Ελάχιστο μαϊντανό
1 κ.γ. αλάτι
 πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μπέικον σε κύβους. Ρίχνουμε ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι. Σοτάρουμε  το μπέικον έως να πάρει ένα απαλό σκούρο χρώμα.   Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και πάνω σε χαρτοπετσέτα.  Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
κοσκινίζουμε μέσα σε ένα μπολ, το αλεύρι.  Χτυπάμε τα αυγά στον κάδο του  μίξερ μέχρι  να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και το  τυρί. Ανακατεύουμε και συγχρόνως  ρίχνουμε το αλεύρι με το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και στο  τέλος, προσθέτουμε το μπέικον, τον μαϊντανό και  ανακατεύουμε το μείγμα.
Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα.  Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου.  Μπήγουμε  ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό, το κέικ μας είναι έτοιμο.

Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου