Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Ψωμί γάστρας σε λίγα λεπτά


Υλικά
1000 γρ. αλεύρι  σκληρό
16 γρ.  ξερή μαγιά
2 κ. σ. κοφτές αλάτι
1 κ. σ. ζάχαρη
550 γρ. χλιαρό νερό
80  γρ.  ελαιόλαδο
1 κ.σ.  γλυκάνισο
σουσάμι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια πασινα ή λεκάνη, το αλεύρι μαζί με το αλάτι και τον γλυκάνισο και ανακατεύουμε καλά. Σε μια άλλη πασινα ή λεκάνη, βάζουμε το χλιαρό νερό την ζάχαρη και την μαγιά. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 1 με 2 λεπτά.  Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε έως να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Παίρνουμε με το χέρι μας και ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι ανακατεύοντας την ζύμη μας.  Όταν η ζύμη πιει όλο το λάδι, της δίνουμε σχήμα φραντζόλας.
Τοποθετούμε στην ελαφρά λαδωμένη γάστρα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Σκεπάζουμε με το καπάκι τη γάστρα και την  βάζουμε στο φούρνο στην τελευταία κάτω σχάρα, στις αντιστάσεις, στους 50 βαθμούς. Αφήνουμε  για 1 ώρα χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο για να δούμε. Βάζουμε χρονόμετρο και μόλις περάσει 1 ώρα, δυναμώνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε αλλά 5  λεπτά για να  ροδίσει και να έχουμε μια τραγανή κόρα. Όταν θα είναι έτοιμο  το ψωμί μας, το βάζουμε πάνω σε μια πετσέτα για να μη νοτίσει και να παραμείνει τραγανό.
Προσοχή δεν ανοίγουμε τον φούρνο μέχρι το τέλος, μόνο για να βγάλουμε το καπάκι στο τελευταίο 10 λεπτό.  Είμαστε έτοιμοι να το απολαύουμε.
Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου