Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΑΡΙΔΩΝ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ




Για 4 μερίδες  
Βαθμός δυσκολίας 8/10


Γαρίδες  με κάρυ

ΥΛΙΚΑ
8 γαρίδες μεγάλες
Λίγο ελαιόλαδο
½  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο φετάκια
½  κ.γλ. κάρυ
1/3 ποτ. Νερού  λευκό κρασί
1/2 κ.γλ. ζάχαρη

Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε  το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.  Προσθέτουμε  τα μπαχαρικά. Πάντα σε σιγανή φωτιά να μην καούν και χαθεί το άρωμα τους. Σβήνουμε  με  κρασί.
Προσθέτουμε λίγο νερό  και αφήνουμε να  σιγοβράσει η σάλτσα. Αν πάρουμε φρέσκες γαρίδες , βγάζουμε το κεφάλι και το κέλυφος  αφήνοντας πάνω την ουρά. Καθαρίζουμε   καλά βγάζοντας  το μαύρο εντεράκι  από πάνω.  ( το ίδιο κάνουμε και στις άλλες συνταγές παρακάτω).  Ρίχνουμε και  τις γαρίδες και αφήνουμε να μελώσουν με τη σάλτσα.(Δεν τις βράζουμε πολύ διότι  θα σκληρύνουν)
Σερβίρουμε με  ρύζι, νυχάκι περιχύνοντας από την σάλτσα.

Γαρίδες  πανέ

ΥΛΙΚΑ:
8  γαρίδες  μεγάλες
½  σακουλάκι  τρίμμα φρυγανιάς
λίγο  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λάδι  για το τηγάνι
αλάτι
πιπέρι
2 σούπας τυρί  παρμεζάνα
2 αυγά

Ρίχνουμε τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 5' λεπτά.
Τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε ένα τρυπητό.
Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ την φρυγανιά μαζί με το αλεύρι, παρμεζάνα, πιπέρι, και αλάτι.
σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.  Παίρνουμε μια μια τις γαρίδες και τις περνάμε με τη σειρά από το αυγό και ύστερα από την φρυγανιά.
βάζουμε σε ένα τηγάνι  το λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τις  γαρίδες και μόλις ροδίσουν τις γυρνάμε από την άλλη.  Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε ζεστές!

Γαρίδες Κουρκούτι

Υλικά
8  γαρίδες μεγάλες

Για το κουρκούτι
1 κρόκος αυγών
½  φ. τσαγ.   νερό
½  φ. τσαγ. κορνφλάουρ
½  φ. τσαγ. αλεύρι
αλάτι

σε ένα μπολ  χτυπάμε με σύρμα τους κρόκους και προσθέτουμε  το νερό και λίγο αλάτι.  Μετά προσθέτουμε   το αλεύρι  λίγο λίγο και  το κορνφλάουρ.  Μέχρι  να γίνει  ένα ομοιογενές ελαφρός  σφιχτό κουρκούτι.  το αφήνουμε  στο ψυγείο για μισή ώρα.
Βάζουμε  μπόλικο λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί κι αφού κάψει πιάνουμε  από την ουρά  τις γαρίδες, τις βουτάμε  στο κουρκούτι και τις ρίχνουμε  στο καυτό λάδι να τηγανιστούν μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.
Τις γυρίζουμε  και από την άλλη και ύστερα τις βγάζουμε  σε μια πιατέλα σε  απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το περιττό λάδι πριν τις σερβίρουμε ζεστές.

Γαρίδες Λεμονάτες

υλικά:
8 γαρίδες μεγάλες
Αλάτι - πιπέρι
1 κ. γ. πάπρικα
1 λεμόνι

Πλένουμε  και στραγγίζουμε  τις γαρίδες σε ένα σουρωτήρι
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι  και εφόσον  ζεσταθεί ρίχνουμε  τις γαρίδες, το αλάτι,  πιπέρι και την πάπρικα.  Σοτάρουμε  για 5 λεπτά περίπου  και προσθέτουμε  το χυμό  λεμονιού
Αφήνουμε  ακόμα δυο με τρεια λεπτά στο μάτι το τηγάνι και το βγάζουμε. Προσθέτουμε  όπως  είναι ζεστό μία κουταλιά βούτυρο και η σάλτσα μας είναι έτοιμη
Τις σερβίρουμε ζεστές. 

Καλή σας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου