Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΟΥΦΛΕ

                             













Υλικά:

1 ½ κιλό κουνουπίδι
250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
250 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για την κρέμα:
1½ κιλό γάλα φρέσκο
6 κ.σ.  κορν φλάουρ
3 αυγά   (χωρισμένα)
½  κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι
μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

 Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε. Τα ξεπλένουμε και τα ζεματάμε σε ένα κατσαρόλι με αλατισμένο νερό για 5 λεπτά περίπου. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε.

Για  την κρέμα  βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο κι αλάτι, και ανακατεύοντας συχνά με σύρμα την αφήνουμε να δέσει. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα, όπως επίσης και το γιαούρτι. Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε αναμειγνύοντάς τα με κουτάλι με κοφτές κινήσεις.

 Σε λαδωμένο μακρόστενο πυρέξ ρίχνουμε 2 κουτάλες κρέμα και στρώνουμε τα κομμάτια κουνουπίδι. Εδώ κι εκεί μοιράζουμε το τυρί κρέμα. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε το σουφλέ για 25 με 30 λεπτά  στους 200 βαθμούς.

Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου